2 دقیقه خواندن
13 Mar
13Mar
جنگ ترامپ با ایران، آغاز شکافی جدی در میان جنبش حامیان او شده است.حمله نظامی به ایران و تبعات اقتصادی آن، اکنون به یکی از نقاط آسیب‌پذیر حزب جمهوری‌خواه در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا تبدیل شده است.
بسته شدن تنگه هرمز چنان فشار سنگینی بر بازار جهانی نفت وارد کرده که آمریکا ناچار شد، با وجود تحریم‌ها، برای بسیاری از کشورها مجوز خرید نفت از روسیه را صادر کند.
تضعیف دلار نیز باعث شد نرخ بهره کاهش یابد تا ورود دلار به بازار افزایش پیدا کند. در همین شرایط، ترامپ درباره رئیس فدرال رزرو نوشت: «جرومی همیشه دیر»، همان‌گونه که پیش‌تر درباره بایدن می‌گفت: «بایدن همیشه خواب.»
نقش ایران و تنگه هرمز در اقتصاد جهانی آن‌قدر تعیین‌کننده است که اقتصادهای بزرگ جهان حتی سریع‌تر از اقتصادهای کوچک تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند.
حتی برخی همسایگان منطقه که چشم به جزایر سه‌گانه ایران داشتند و برای رسیدن به آن هزینه‌های زیادی پرداختند، امروز خود نیز از تبعات این جنگ متأثر شده‌اند؛ تا جایی که نه نه تنها بخشی از داشته‌های اقتصادی خود را نیز از دست داده‌اند بلکه فکر آب شدن داشته‌های سرزمینی خود هم هستند.
این همان قدرت اقتصاد است. اقتصاد می‌تواند حتی کشوری بزرگ مانند آمریکا را نیز در معرض فشار و انزوا قرار دهد.
متأسفانه این واقعیت سال‌ها در ایران نیز جدی گرفته نشد و سیاست‌های نادرست اقتصادی تا جایی پیش رفت که عملکرد رئیس بانک مرکزی گذشته، کشور را تا مرز فروپاشی اقتصادی سوق داد و جان و مال رهبر و ملت ایران را به خطر انداخت.
نظرات
* ایمیل در وب سایت منتشر نخواهد شد.